Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η Τρόικα οδηγεί τον "Aριστερό" Μανιτάκη στην έξοδο από την κυβέρνηση. Του Γιώργου Παππού


Μετεξεταστέος έμεινε πάλι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr ούτε το επικαιροποιημένο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου πέρασε από τη Τρόικα, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Κλάους Μορς (ΕΕ)... χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ασαφές το πλάνο των υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Είναι, δε, ενδεικτικό της δυσφορίας στο Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς Μανιτάκη, ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα, κάτι που δείχνει ότι είναι μεταξύ των πρώτων που θα κληθούν να αποχωρήσουν από τη κυβέρνηση.
Αγκάθι και στις Τράπεζες
Στο μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε λίγο πριν από τη νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα το απόγευμα της Παρασκευής, ότι βασικό είναι πειστούν για τις συνέργειες της συγχώνευσης Εθνικής- EUROBANK, ότι δηλαδή δεν θα χρειαστεί να βάλουν κι άλλα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση τους, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί τελικά λύση.
Οσον αφορά, δε, στο νέο Φόρο Ακινήτων, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι η Τρόικα δεν ήταν ούτε αρνητική ούτε θετική, καθώς το πακέτο των ισοδύναμων μέτρων για τη κάλυψη της απώλειας εσόδων ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, θα συνεκτιμηθεί με τα υπόλοιπα μέτρα που έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο για τη κάλυψη του δημοσιονομικού «κενού» που υπολογίζεται από τη Τρόικα στο τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι για την Κυριακή το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, ενώ δεν αποκλείεται εκτός από τη σημερινή να υπάρξει και αύριο συνάντηση της Τρόικα με το οικονομικό επιτελείο.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive