Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στη Μυτιλήνη ο γραμματέας K.E. κ. A.Παπαμιχαήλ & ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου του ΛΑ.Ο.Σ «Καθάρισε πλέον ο πολιτικός καιρός» BINTEO


Από αριστερά προς δεξιά, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τού ΛΑΟΣ, Δημήτρης Έλληνας, ο πολιτευτής Λέσβου Χρήστος Ματθαίου και ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιχαήλ
Επαφές με στελέχη και φίλους του κόμματος απ’ όλη τη Λέσβο είχαν το Σαββατοκύριακο ο γραμματέας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Ανδρέας Παπαμιχαήλ,...
και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου του κόμματος, Δημήτρης Έλληνας, που μαζί με τον πολιτευτή και αντιπρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, Χρήστο Ματθαίου, περιόδευσαν στο νησί. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε ξενοδοχείο στη Μυτιλήνη, στην οποία και αναφέρθηκαν στις πολιτικές εξελίξεις και το ρόλο τού ΛΑΟΣ σήμερα, τονίζοντας πως πλέον, σε συνέχεια των περσινών εκλογικών αναμετρήσεων, «ο πολιτικός καιρός καθάρισε».


Επικεντρώθηκαν δε στην ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί το λανθασμένο, όπως το χαρακτήρισαν, σχέδιο σωτηρίας της χώρας απ’ την τρόικα, με γνώμονα τι συμφέρει την Ελλάδα. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκαν και στα τοπικά ζητήματα, δίνοντας έμφαση στα θέματα των συγκοινωνιών και στην κατάσταση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Πατριωτικό κόμμα…

Με αναφορές στα χτυπήματα που δέχθηκε ο ΛΑΟΣ «από πρώην δικούς μας ανθρώπους, χτυπήματα που άφησαν πολύ κακή εικόνα», ο κ. Παπαμιχαήλ μίλησε για την «κακιά στιγμή του τελευταίου εκλογικού αποτελέσματος», που όμως - όπως είπε - «πέρασε, τέλειωσε και πάει. Τώρα βγαίνουμε στο προσκήνιο ξανά ως οργάνωση, με νέους που έρχονται ελκυόμενοι απ’ τα εθνικά, πατριωτικά ιδανικά που εκπέμπει το κόμμα μας.».
Ο γραμματέας τού ΛΑΟΣ μίλησε ακόμη για την «απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου και είναι εμφανής η απουσία και το ήθος τού ΛΑΟΣ», ενώ έκανε απολογισμό της τακτικής που ακολούθησε το κόμμα και ο πρόεδρός του, Γιώργος Καρατζαφέρης, όταν ανταποκρίθηκε στο γενικό κάλεσμα «βοηθάτε τη χώρα γιατί χανόμαστε».
Ο κ. Παπαμιχαήλ στην ίδια συνέντευξη μνημόνευσε την ευρωβουλευτική ομάδα του κόμματος και ιδιαίτερα τη Νίκη Τζαβέλα, που - όπως είπε - «πέτυχε σε σχέση με τα πετρέλαια, τα ελληνικά νησιά να θεωρούνται πρώτα ελληνικά και μετά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται στην κατοχύρωση της δικής μας περιουσίας», ενώ ανέδειξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν στην ενέργεια, ζητήματα που ταλανίζουν σήμερα τη χώρα.

«Μες στη θολούρα των γεγονότων και τη γενικότερη παραπληροφόρηση, κάποιοι θεώρησαν ότι απεμπολήσαμε τις αρχές μας και οδηγηθήκαμε σε συρρίκνωση. Όμως τώρα ο πολιτικός καιρός καθάρισε πλέον και ξέρουμε ποιος είναι τι», συνέχισε ο κ. Παπαμιχαήλ, θέλοντας να οριοθετήσει το ΛΑΟΣ σε σχέση με άλλους κομματικούς σχηματισμούς.
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στις θέσεις τού ΛΑΟΣ για το πώς η χώρα θα βγει απ’ την κρίση και στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της κατάστασης στη λογική «πρώτα ο πολίτης και οι ανάγκες του».
Συγκοινωνίες με κόστος
Μιλώντας τέλος για τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και δη της Λέσβου, ο γραμματέας τού ΛΑΟΣ τόνισε ότι ανελλιπώς το κόμμα ακούει τα τοπικά ζητήματα, όπως και τις γνώμες των μελών και των φίλων του, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στις συγκοινωνίες από και προς τα νησιά. «Ένα απ’ τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι συγκοινωνίες και το πολύ υψηλό τους κόστος, ειδικά στις αεροπορικές, που όπως όλα δείχνουν τα έχουν βρει οι δύο εταιρείες, με αποτέλεσμα για μισή ώρα πτήση το εισιτήριο να “πετά” στα 190 ευρώ», και συνέχισε με αναφορές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις αλλαγές που έρχονται για τις άγονες γραμμές.
Σε ό,τι αφορά στο Βοστάνειο, ως γιατρός και ο ίδιος, χαρακτήρισε ικανό ως διοικητή το Χρήστο Θεοδώρου, που όμως - όπως σημείωσε - καλείται ήδη εδώ και καιρό, παράλληλα με τα ιατρικά του καθήκοντα, να εκτελέσει σε δύσκολες συνθήκες και χρέη διοικητή, ενώ ο κ. Παπαμιχαήλ μίλησε συνολικά για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, με έμφαση στα κενά γιατρών που υπάρχουν στα κέντρα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive