Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

"ΠΟΥΛΑΜΕ" 40 ΔΙΣ ΓΙΑ 11 ΕΚ. ΕΥΡΩ; ΓΙΝΕΤΑΙ; ΒΕΒΑΙΩΣ. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Όπως δεν μου βγαίνουν τα νούμερα με το χρέος και το Μνημόνιο (εκτίμηση που επιβεβαιώνουν τον τελευταίο καιρό τα στελέχη του ΔΝΤ), έτσι δεν μου βγαίνει πώς είναι δυνατόν να δίνει το ελληνικό κράτος (πούλησε) έναντι 11 εκατομμυρίων …. χρυσό αξίας 40 δις! Αυτό έστω και αν φέρνει κάποιες εκατοντάδες θέσεις εργασίας δεν είναι μόνο ξεπούλημα. Ούτε απλώς χάρισμα! Αυτό είναι ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα εναντίον της εθνικής οικονομίας και προφανώς συνοδεύεται από πλήθος κακουργημάτων πολιτικών προσώπων και άλλων που μετείχαν σε μία τέτοια κομπίνα σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Ήδη αυτή η ιστορία «ταξιδεύει» στα διεθνή ΜΜΕ και γίνεται πηγή πολλαπλών δυσμενών εντυπώσεων για μία χώρα που έχει μετατραπεί σε αποικία και υποτίθεται ότι θέλει να προβεί σε αποκρατικοποιήσεις με εύλογα τιμήματα προκειμένου να μειώσει το χρέος της.
Δυστυχώς η οσμή αυτής της υπόθεσης προσθέτει στον πολύπαθο τόπο μας και την κατεχόμενη περιοχή μας, ατμόσφαιρα Κολομβίας ή περιοχής ματωμένων διαμαντιών, (βλ. Σιέρα Λεόνε). Έχω την εντύπωση ότι είμαστε μπροστά στην πρώτη φάση ενός μαζικού πογκρόμ στο χώρο των δημοσίων...

υπαλλήλων. Πρόκειται για την υλοποίηση των επόμενων σελίδων του Μνημονίου που συνοδεύονται- αν προσέξει κανείς τη σημερινή ειδησεογραφία- από εντατικοποίηση των φοροεισπρακτικών μέτρων και όξυνση της ποινικοποίησης σε ότι αφορά τους παραβάτες ή τους μη έχοντες να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο. Θα υπάρξει όπως όλα δείχνουν μία νέα λαίλαπα πλειστηριασμών, κατασχέσεων και γενικά καταλήστευσης και ρευστοποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων χιλιάδων ελλήνων, προκειμένου να «ρουφήξουν» οι τοκογλύφοι - δανειστές μας τα κέρδη τους. Ήδη, θα το πήρατε χαμπάρι, το Ρόιτερς μετέδωσε ότι ‘’οι μόνοι που κερδίζουν από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης’’ και φυσικά το μερίδιο του λέοντος πηγαίνει στους «φιλεύσπλαχνους» και «φίλους» μας Γερμανούς. Λεπτομέρεια: ο Γερμανός πρέσβης, σε συνέντευξη που παραχώρησε ομολογεί ότι στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα «υπάρχει πράγματι ένα ηθικό θέμα». Κάτι που είχε πει και ο κύριος Ράιχενμπαχ σε σχετικό ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου.

Είναι σίγουρο ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έρθει μόνο στον τομέα της ανέγερσης φυλακών και σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί έχει πάψει πλέον να παράγεται Δίκαιο στο τόπο μας και να λειτουργεί «δική μας» Δικαιοσύνη, αφού τα πάντα καθορίζονται και υλοποιούνται μετά από οδηγίες ξένων και επιβολή νόμων που υπαγορεύονται από τα ξένα συμφέροντα και τα εκβιαστικά τελεσίγραφα για μη εκταμίευση της επόμενης δόσης αν δεν υπάρξει άμεση συμμόρφωση. Ανεξάρτητα αν τούτο οδηγεί σε θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, σε οικονομική εξαθλίωση, σε αναξιοπρεπή διαβίωση, σε διαπόμπευση, σε στοιχειοθέτηση μαζικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, σε γενοκτονία δηλαδή των ελλήνων με σαφή –οφθαλμοφανή υποθήκευση της εδαφικής ακεραιότητας και όλων των σημερινών και μελλοντικών πόρων που διαθέτει η χώρα.

Η αστική σπονδυλική στήλη της χώρας εκθεμελιώνεται. Η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας και τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα έχουν σκορπίσει βαθύτατη απογοήτευση, απαισιοδοξία και έχουν γεννήσει την πλήρη αβεβαιότητα και τάσεις φυγής σε όλο το νεανικό δυναμικό της χώρας. Κανείς αστός, μεσαίος ή μεγάλος, δεν θέλει να επενδύσει σε κάποιο μαγαζί ή επιχείρηση αυτή την εποχή. Κοιτάζει να περισώσει ότι του απέμεινε, στην πραγματικότητα να επιβιώσει, από τους φόρους, τα χαράτσια και το ανελέητο κυνηγητό. Δεν ξέρω εάν οι Καταριανοί, ή άλλοι ξένοι αγοράσουν ότι έχουμε και δεν έχουμε σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, υδάτινους πόρους και ενεργειακά αποθέματα, εκείνο όμως που είναι βέβαιο είναι ότι η χώρα θα κλείσει νοσοκομεία, θα κλείσει πανεπιστήμια και σχολεία, θα κλείσει οτιδήποτε παράγει έρευνα και γνώση, θα αποκτήσει μισθούς εξαθλίωσης και ανύπαρκτες συντάξεις, με ελλοχεύοντα τον κίνδυνο απόλυτης χρεοκοπίας των ασφαλιστικών ταμείων και θα ανοίξει μεγάλες- γιγαντιαίες φυλακές υψηλής ασφαλείας.

Αυτή η ανάπτυξη έρχεται στη κατεχόμενη αποικία η οποία παθητικά υπακούει και ούτε καν αργοσαλεύει. Λες και έχουν εμφυτεύσει στον οπίσθιο λοβό του εγκεφάλου της ένα τσιπ που ελέγχει όλες τις αντιδράσεις της.

Brothers, επειδή γράφονται αρκετά για μένα τόσο σε εφημερίδες, όσο και σε ορισμένους ιστότοπους, δεν πρόκειται (όσο τουλάχιστον με θέλουν οι άνθρωποι), να φύγω από τον Real Fm & το Kontra Channel. Έχω πράγματι μία πρόταση από τον Σκάι να κάνω μία κυριακάτικη εκπομπή και είμαστε σε συζητήσεις. Η ενδεχόμενη συμφωνία μου με τον σταθμό δεν έχει να κάνει με τη στενή και πολυετή συνεργασία μου με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ούτε με την παρουσία μου στο Kontra Channel. Είναι μία πρόσθετη τηλεοπτική εργασία που μου προτάθηκε και την σκέφτομαι….

Giorgos Tragas / Γιώργος Τράγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive