Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

XANIA. Ισόβια στον Αφγανό που στραγγάλισε γιαγιά. Εξακολουθεί να καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης ο συνεργός του


Την εσχάτη των ποινών, αυτήν της ισόβιας κάθειρξης, επέβαλλε την Δευτέρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 23χρονο Αφγανό, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από κοινού με έναν επίσης 23χρονο ομοεθνή φίλο του, στραγγάλισαν μια 76χρονη γιαγιά, μέσα στο σπίτι της στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, το Νοέμβριο του 2011 προκειμένου να την ληστέψουν. Παράλληλα, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15ετή φυλάκιση για την ληστεία που διέπραξε εις βάρος του θύματος και δεν αναγνώρισε στον δράστη κανένα ελαφρυντικό για τις επαχθείς πράξεις του. Στις 14 Νοεμβρίου 2011, η 76χρονη βρέθηκε νεκρή από συγγενείς της στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της και επιμελώς σκεπασμένη, ώστε να φαίνεται ότι κοιμάται....
Οι κατόπιν μαρτυριών πληροφορίες για εσπευσμένη αναχώρηση από το χωριό των δυο Αφγανών γειτόνων του θύματος, κίνησαν υποψίες στις τοπικές αστυνομικές αρχές που σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της υπόλοιπης Κρήτης κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό τους. 
Δυο ημέρες αργότερα, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου με συναδέλφους τους των Χανίων, κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν εκ των δύο να κινείται πεζός στα Χανιά και να κατευθύνεται σε δωμάτιο που είχε νοικιάσει χρησιμοποιώντας χρήματα της ληστείας. Συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το νησί, αφού στην τσέπη του βρέθηκε το ακτοπλοϊκό εισιτήριο που θεωρούσε ότι θα του χαρίσει την ατιμωρησία του εγκλήματος και την ελευθερία του.

Υπό το βάρος της σύλληψης και των στοιχείων που υπήρχαν εναντίον του, ο 23χρονος ομολόγησε το έγκλημα. 

Στους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι εκείνοι σκότωσαν την 76χρονη με στόχο να την ληστέψουν λέγοντας ότι την χτύπησαν στο κεφάλι με ένα ξύλο. Ωστόσο, η νεκροψία- νεκροτομή που είχε γίνει, έδειξε πως η άτυχη γυναίκα δεν κατέληξε από χτύπημα αλλά από ασφυκτικό θάνατο και ειδικότερα στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής είχε αναφέρει για στραγγαλισμό με τα χέρια.

Να σημειωθεί ότι ο ομοεθνής συνεργός του δράστη στο έγκλημα, εξακολουθεί να καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive