Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ. ΤΩΡΑ. ΝΕΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!

Από το βήμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ βουλής η ανθελληνίστρια Μαρία Ρεπούση επέμεινε στην άποψη της περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού. 
Τα όσα είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον υπουργό παιδείας όσο και από τους βουλευτές της ΝΔ. Η Μαρία Ρεπούση κλείνοντας την ομιλία της έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές πρακτικές και για εθνικολαϊκιστικά μαθήματα» και τόνισε ότι βουλευτές επενδύουν στο φοβικό συναίσθημα που έχει μερίδα των πολιτών. «Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν.... Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέπτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει και να φυλακίσει το μέλλον του στο παρελθόν; Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους -όπως λίγο πριν ο κ. Νεράτζης- θυμούνται το «συνωστισμό» για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Ας επιλέξουν κάτι άλλο, το «συνωστισμό» τον έχει αναλάβει και προσπαθεί να τον εξαργυρώσει η Χρυσή Αυγή και οι πολιτικοί χώροι που τη συναγωνίζονται. Αυτούς ότι και να κάνετε θέλω να ελπίσω ότι δεν μπορείτε πια να τους συναγωνιστείτε. Πάψτε λοιπόν να συνωστίζεστε μαζί τους διότι δεν κάνετε τίποτ’ άλλο παρά να τους ενισχύετε» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι τα όσα είπε η Μαρία Ρεπούση είναι μια «λανθασμένη, κακή και τσαπατσούλικη ιστορία». Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την Μ. Ρεπούση «ανιστόρητη» και τα όσα υποστηρίζει «αηδίες» 

3 σχόλια:

  1. - Το θράσος τής ... κυρίας αυτής δεν έχει όρια!
    Τελικά, δεν φταίει η ίδια, φταίνε ΕΚΕΙΝΟΙ πού την έστειλαν στην Βουλή...
    Δεν υπήρχαν άλλες επιλογές, άλλα ονόματα να βάλετε σταυρό; Πού βάλατε σταυρό ωρέ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    Τώρα, κουβαλάτε τον ...σταυρό μέχρι τίς επόμενες εκλογές!
    Καλά όλα αυτά, αλλά καμία αντίδραση από την "ευαίσθητη" στα εθνικά θέματα ... ΧΡΥΣΗ (ΜΟΥΓΓΗ) ΑΥΓΗ;
    ΕΥΓΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γυναίκα αυτή κάνει ζημιά στην ΔΗΜΑΡ. Πρέπει να είναι πολύ βλάκας ο Κουβέλης, για να μην το καταλαβαίνει.

    Επειδή, όμως, δεν νομίζω ότι είναι, θα υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν την μαζεύει. Πάντως, 1600 ψήφους πήρε όλες κι όλες, άρα δεν είναι κανένα κελεπούρι για το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ms Repoussi,
    Please try to read the book THE SMYRNA AFFAIR by the American reporter Ms Marjory Howsapian. ( Grek version H SMIRNI STIS FLOGES )
    She used,for reference,the log books of the various foreign ships present at the Smyrna harbour.
    Once you have read it, you will realize how wrong you are.
    LEONIDAS LONDON

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive