Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΑ τις εκλογές Ομπάμα το ΣΟΚ. Το Νοέμβριο η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα. Θα παρουσιαστεί μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, λέει το Reuters

Για το Νοέμβριο μεταθέτουν πληροφορίες του πρακτορείου Reuters της έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα την ώρα που η Ελλάδα περιμένει με αγωνία να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για λάβει την δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Σε ανάλυση του το πρακτορείο επιμένει στις πληροφορίες του ότι η έκθεση θα παρουσιαστεί μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ κάθε βήμα που κάνει η Ελλάδα για να διορθώσει τα δημοσιονομικά της μοιάζει να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εξίσωση του χρέους, αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο.
O προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα περιέχει κάποια θετικά νέα, για παράδειγμα την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 2002, αλλά και κάποιες ιδιαίτερα ανησυχητικές προβλέψεις.
Οι πιο ανησυχητικές είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα η ...πρόβλεψη για ύφεση 3,8% το 2013 και για αύξηση του χρέους στο 179,3% του ΑΕΠ.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να καταφέρει να πιάσει το στόχο του χρέους φαίνεται αρκετά μικρή, κάτι που δικαιολογεί εκ των υστέρων τη ρήτρα που περιείχε η έκθεση της τρόικας και η οποία ανέφερε ότι «η εξέλιξη του χρέους είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε καθυστερήσεις στο πρόγραμμα».
«Στην Ελλάδα, απλά χρησιμοποιήσαμε το στόχο του 120%, γιατί εκεί βρισκόταν το χρέος της Ιταλίας εκείνη τη στιγμή και η Ιταλία κατάφερε να το διατηρήσει» επεσήμανε Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Η αλήθεια είναι ότι όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά κανείς δεν θέλει να το αναγνωρίσει αυτή τη στιγμή γιατί παραμένει ο αντίκτυπος της μετάστασης», σημείωσε οικονομικός παράγοντας στο πρακτορείο.
Μια άλλη ανησυχία είναι ότι ακόμα και αν η Ελλάδα ρίξει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να εξασφαλίζει ότι θα είναι βιώσιμο.
Για κάποιες χώρες με χαμηλή ανάπτυξη, είναι δύσκολο να εξυπηρετηθεί ακόμα και ένα χρέος της τάξης του 90% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive