Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

O ..ΚΑΔΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ! ΠΩΣ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ - ΛΗΓΜΕΝΑ


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ !
«Ληγμένα» προϊόντα σε χαμηλό κόστος θα πωλούνται σύντομα στα σούπερ μάρκετ σύμφωνα με την νέα αγορανομική διάταξη, που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές της εβδομάδας. 
Όπως αναφέρεται στην σχετική διάταξη, θα επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, όπως είναι το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί, κ.α. με την προϋπόθεση ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά και θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ»...Ωστόσο, η χρονική διάρκεια διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει: Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα. Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους και τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους. 

Για παράδειγμα εάν σε ένα πακέτο μακαρόνια αναγράφεται στην συσκευασία ως ημερομηνία λήξης ο Οκτώβριος του 2012, το συγκεκριμένο προϊόν θα μπορεί να πωλείται σε ξεχωριστό ράφι και σε χαμηλότερη τιμή έως τα τέλη Νοεμβρίου. 

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής, ενώ τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν θα πρέπει να διατίθενται σε καταστήματα εστίασης.

Όπως έχουν επισημάνει αρμόδια κυβερνητικά στελέχη πρόκειται για μια αγορανομική διάταξη που ήδη ισχύει στην χώρα μας αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και με την συγκεκριμένη διάταξη, θα υποχρεώνονται οι λιανέμποροι να τα πωλούν σε χαμηλότερη τιμή. 

Την ίδια στιγμή, έντονες επιφυλάξεις για την συγκεκριμένη διάταξη εκφράζουν εκπρόσωποι ορισμένων καταναλωτικών οργανώσεων, οι οποίοι εκτιμούν, ότι δεν αποκλείεται επιτήδειοι να βρουν την ευκαιρία και να διαθέσουν στην αγορά προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αύριο Παρασκευή (19/10) αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι των καταναλωτικών ενώσεων με την διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, προκειμένου να συζητήσουν αν η συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη είναι προς την σωστή κατεύθυνση και δεν εγκυμονούν κίνδυνοι για την Δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive