Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

IΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο Κ.ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ


ονοματα, λαγκαρντ, πολιτικοι, αποκαλυψηΣτη λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα των καταθετών, όχι όμως και τα ποσά ενός εκάστου λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. Εκείνο που δεν είναι σαφές, είναι κατά πόσον το περιεχόμενο τη λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.
Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα, η οποία αφορά στις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα, δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι πασίγνωστοι επιχειρηματίες της χώρας οι οποίοι θα μπορούσαν νομίμως να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό.
Άλλωστε πολλοί εξ΄ αυτών των λογαριασμών εμπεριέχουν πολύ μικρά ποσά (ακόμα και φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό) ανάξια φορολογικής αναζήτησης. Επιπροσθέτως, πηγές αμφισβητούν τη γνησιότητα του συνόλου της λίστας. Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος..

κ. Παναγιώτης Λάμψιας, δήλωσε  ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πλην της Ελλάδας, ενώ ο «λογαριασμός» που φέρεται να έχει στην περιβόητη λίστα ούτως ή άλλως αναφέρεται ως μηδενικός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive