Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ: Απίστευτη ΣΑΤΑΝΙΚΗ μεθόδευση Στουρνάρα – κυβέρνησης για να στερήσουν την ενημέρωση από την κοινή γνώμη, ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΣ τα ΜΜΕ. ΟΥΤΕ ο Γκαιμπελς δεν θα το σκεφτότανε.

Με μιαν ενέργεια την οποία στελέχη της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «πραξικοπηματική» η κυβέρνηση με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να φιμώσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενόψει των τελευταίων διεργασιών για την ολοκλήρωση του πακέτου των σκληρών μέτρων αλλά και της ψήφισής τους από τη Βουλή. O υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία – στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις - με την οποία οι κλάδοι υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Η ΕΣΗΕΑ υποστηρίζει ότι «η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ». Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα η ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί και μέχρις ότου αποσυρθεί η τροπολογία. Στη Βουλή επικράτησε ένταση τη στιγμή της κατάθεσης της τροπολογίας. Εξοργισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «πραξικόπημα»...
δεδομένου ότι η ρύθμιση έρχεται τελευταία στιγμή, κατά παράβαση, κατήγγειλε, του κανονισμού της Βουλής: «Δεν μπορεί να χώνετε τελευταία στιγμή τον ΕΔΟΕΑΠ στη «μαύρη τρύπα» ΕΟΠΥΥ. Είναι πραξικόπημα. Το προεδρείο να σας εγκαλέσει στην τάξη» είπε ο Π. Λαφαζάνης. Έκπληκτος εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Γ. Στουρνάρας: «Δεν θα περίμενα να αντιδράσετε έτσι, ειδικά εσείς. Θα πρέπει να μπουν όλα τα ταμεία για να μην υπάρχει Ελλάδα 2-3 ταχυτήτων. Δεν το περίμενα από εσάς. Αν εξαιρούσα τους δημοσιογράφους είναι και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί που θέλουν εξαίρεση και δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών λειτουργώντας στη λογική του... κοινωνικού αυτοματισμού!
«Δεν είστε δικτάτορας ελέω Τρόικας αλλά υπ. Οικονομικών μιας δημοκρατίας που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον κανονισμό της αίθουσας. Δεν έχετε δικαίωμα να προκαλείτε τη νοημοσύνη μας και να δίνετε μαθήματα με ύφος Καίσαρα. Κάνατε "Καιάδα" τον ΕΟΠΥΥ, "μαύρη τρύπα" που καταβροχθίζει τα πάντα. Να μη βάλετε κανένα εύρωστο ταμείο, είναι υγιή όλα αυτά τα ταμεία και τα πάνε καλά.. Τα βάζετε για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Δεν μπορείτε να συνεχίζετε έτσι... Ρωτώ το Προεδρείο: είναι συμβατά όλα αυτά;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ: «Μας τιμωρείτε (σ.σ.: τους δημοσιογράφους) επειδή σήμερα προσφύγαμε κατά της Τραπέζης της Ελλάδας για το κούρεμα των ομολόγων των 90 εκατ. ευρώ;» είπε.
Το πλέον προκλητικό πάντως προήλθε από τον Στουρνάρα ο οποίος ήταν σαφής: «Ο λόγος που το προτείνω είναι γιατί όλα αυτά τα ταμεία χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, φόρους υπέρ τρίτων και την υποδομή του ΕΣΥ και αυτός είναι ο λόγος και καμία Τρόικα δεν το επιβάλλει. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά!
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της: «Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.
Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:
Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.
Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI .
Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων».
Κοινή γνώμη χωρίς ενημέρωση στην πιο κρίσιμη στιγμή!
Ήδη έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ως πρώτο συμπέρασμα στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία ότι η κίνηση Στουρνάρα ήταν εκτέλεση κατά παραγγελία προκειμένου οι δημοσιογράφοι να αντιδράσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση θα μείνει ανυποχώρητη με αποτελέσμα οι δημοσιογράφοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, η κοινή γνώμη να μείνει χωρίς ενημέρωση οπότε η κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα ακόμη κι αν υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις οι οποίες όμως δεν θα γίνουν ευρύτατα γνωστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive