Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΥ. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: «ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ» Στο φως ‘πόθεν έσχες’, ανοίγει λογαριασμούς


Ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις δηλώσεις από το 1989 και κάλεσε τον Ν. Χατζηνικολάου να κάνει το ίδιο, αν έχει την ίδια ευθιξία.

Την πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει όλες τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1989 έως και σήμερα, αλλά και να ανοίξει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, προκειμένου να καταδειχθεί ότι δεν υπήρξε μεταβολή της περιουσιακής του κατάστασης, δήλωσε χθες μιλώντας εκ νέου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Ευ. Μεϊμαράκης ωστόσο προκάλεσε τον Ν. Χατζηνικολάου… να πράξει το ίδιο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλα είναι υπό σκέψη».

Την ίδια ώρα, μια επιστολή-καταγγελία του μεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, η οποία μοιράστηκε χθες στη Βουλή από τον πρόεδρο του Σώματος, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο πρόεδρος της Βουλής γνώριζαν από τις 12 Σεπτεμβρίου την υπόθεση Καρούζου.

Ο κ. Μεϊμαράκης, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί για να μιλάει πιο ελεύθερα, απάντησε «είμαι ακόμα υπό σκέψη να παραιτηθώ», ενώ υπογράμμισε για πολλοστή φορά ότι όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι αστήρικτες. Μάλιστα τόνισε ότι αγνοούσε πλήρως την όλη υπόθεση στην οποία τον εμπλέκουν, κάτι που αν γνώριζε, όπως είπε, «δεν θα πήγαινα καν για πρόεδρος της Βουλής».

Οπως είπε, θα δώσει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, γνωστές ως «πόθεν έσχες», που έχει υποβάλει από το 1989, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, και κάλεσε τον κ. Χατζηνικολάου να πράξει το ίδιο.

«Νομίζω ότι και ο Νίκος θα έχει την ευθιξία να το κάνει, για να ξέρω εγώ και η κοινή γνώμη ποιος είναι ο επικριτής μου» σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε επίσης ότι θα εξουσιοδοτήσει κάθε αρμόδιο, από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέχρι οποιονδήποτε άλλον μπορεί να έχει σχέση, προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ίδιου και της οικογένειάς του «σε όλη τη γη», όπως είπε με έμφαση, κάτι που κάλεσε και τον κ. Χατζηνικολάου να πράξει λέγοντας: «Πιστεύω ότι και ο Νίκος θα έκανε έτσι αν έχει την ίδια ευθιξία».

Παράλληλα, διαχώρισε τη θέση του από άλλα πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται σε σκάνδαλα υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος έχει ήδη ελεγχθεί για την υπόθεση των υποβρυχίων από τη Βουλή που διερεύνησε το θέμα, αλλά παρά ταύτα είναι διατεθειμένος να διευκολύνει εκ νέου εμπράκτως όλους τους αρμοδίους. «Πείτε μου τι άλλο να κάνω; Ο,τι χρειαστεί θα το κάνω» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Η επιστολή Λιβανού
Εν τω μεταξύ, η επίμαχη επείγουσα επιστολή-καταγγελία, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Ευ. Μεϊμαράκης, στάλθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στον πρόεδρο της Βουλής, στην ΕΛ.ΑΣ., στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, δώδεκα μέρες πριν από το δημοσίευμα στη Real News.

Στην επιστολή του ο Ιωσήφ Λιβανός αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση Καρούζου και τις σχετικές καταγγελίες που έχει κάνει, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει, να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του. Οπως σημειώνει επί λέξει ο μεσίτης, «δυστυχώς μετά την άρνηση της πολιτείας, ειδικά μετά τις εκλογές, ίσως τυχαία αλλά βεβαιώνουν τις απειλές των καταγγελλομένων, τους οποίους τους συνδέουν στοχευόμενες κουμπαριές με μεγάλο στέλεχος της ΝΔ που προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι και με Εισαγγελέα Εφετών, ότι θα ολοκληρωθεί η εξόντωσή μου μετά τις εκλογές, μόλις βγουν οι δικοί μας.

Και ερωτώ: Από το Μάρτιο του 2012 έχω καταθέσει γραπτώς στο ΣΔΟΕ όλες τις απειλές που ήρθαν μέσω απεσταλμένων που ονόμασα, και όχι μόνο κατά εμού αλλά και κατά του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι εάν οι καταγγελλόμενοι ανοίξουν το στόμα τους, τότε θα παραιτηθεί η μισή κυβέρνηση».

Και προσθέτει: «Ποιοι είναι τελικά οι καταγγελλόμενοι Ιωάννης Καρούζος του Εμμανουήλ και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα του Κωνσταντίνου που συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει;». Μάλιστα λέει ότι «δέχθηκα πίεση και αρνήθηκα από άλλο μεγάλο κόμμα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ), όχι βεβαίως επειδή ήμουν πάντα υποστηρικτής της ΝΔ, αλλά με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και ειδικά στην τότε δύσκολη προεκλογική περίοδο».

Σχολιάζοντας το επίμαχο έγγραφο, παράγοντες του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή σημείωναν ότι «το γραφείο του πρωθυπουργού πράγματι παρέλαβε μια επιστολή από τις χιλιάδες που λαμβάνει κάθε ημέρα», η οποία και παραπέμφθηκε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ώστε να επιληφθεί αρμοδίως, καθώς σε αυτήν αναφερόταν ότι υπήρξε απειλή κατά της ζωής του καταγγέλλοντος. Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του γραφείου του προέδρου της Βουλής, το οποίο σχολίαζε ότι φτάνουν εκατοντάδες επιστολές σε αυτό.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές σε ακίνητα και καταθέσεις

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές τόσο στα ακίνητα όσο και στις καταθέσεις του και τις μετοχές εμφανίζονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Ευ. Μεϊμαράκη από το 1989 έως σήμερα. Ο πρόεδρος της Βουλής το 1989, όταν μπήκε στην πολιτική, δήλωνε σε καταθέσεις και μετοχές 5.743.868 δραχμές, ήτοι 16.856,5 ευρώ, ενώ στην τελευταία δήλωση το 2010, δήλωσε 290.018 ευρώ.

Τη δε επίμαχη περίοδο 2005-2008, όπου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω real estate, η αξία των καταθέσεων και των μετοχών του επίσης δεν είχε μεταβολές. Δήλωνε 135.000 ευρώ το 2005, 157.400 το 2006, 156.816 το 2007 (πούλησε μετοχές αξίας 22.647 ευρώ) και το 2008 140.561 ευρώ. Αναφορικά με τα ακίνητα, στο τελευταίο πόθεν έσχες του Ευ. Μεϊμαράκη, χρήσης 2010, ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε 23 ακίνητα.

Ειδικότερα, δηλώνει πέντε διαμερίσματα στου Ζωγράφου συνολικού εμβαδού 355 τ.μ., κατάστημα στου Ζωγράφου 61 τ.μ., γραφείο στη Σόλωνος 127 τ.μ., γραφείο στη Θεμιστοκλέους 183 τ.μ., διαμέρισμα στη Γλυφάδα 69 τ.μ., 2 αγρούς στο Γαλάτσι 1.755 τ.μ., αγρούς συνολικής έκτασης 42 στρεμμάτων στον Αγ. Βασίλειο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και βοσκότοποι και αγροί συνολικής έκτασης 72 στρεμμάτων στη Σητεία Λασιθίου Κρήτης.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα από τα παραπάνω ακίνητα προέρχονται από δωρεές ή κληρονομιά, ενώ σε πολλά εξ αυτών ο κ. Μεϊμαράκης κατέχει ποσοστό 33%. Μόνο δύο ακίνητα είναι αγορασμένα από τον ίδιο. Πρόκειται για δύο οικίες στα Θερμήσια της Ερμιόνης που αγόρασε το 1995 (22 εκατ. δραχμές) και το 2004 προς 30.000 ευρώ αντίστοιχα. Η σύζυγός του αγόρασε το 2009 μία οικία στην Αράχοβα (αναφέρεται ότι έχουν καταβληθεί δύο δόσεις 35.000 ευρώ συνολικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive