Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η 17η Ιουνίου πλησιάζει. Η τιμωρία; Του Δημήτρη Κωνσταντάρα


Πριν από ένα – ενάμιση χρόνο, η Τράπεζα της Ελλάδος – η οποία όπως εσχάτως έχει αποκαλυφθεί ΔΕΝ είναι Ελληνική, «παρήγγειλε» στην πολυεθνική εταιρεία Black Rock  ( θεωρούμενη ως μεγάλη εταιρία στον κόσμο για τη διαχείριση  χρήματος με έδρα τη Νέα Υόρκη ,  κορυφαίο πάροχο επενδυτικών, συμβουλευτικών και λύσεων διαχείρισης κινδύνου)  μια πανάκριβη μελέτη για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μέχρι να «βγούν» τα αποτελέσματα της έρευνας, ολόκληρο το Τραπεζικό μας σύστημα και οι κάθε λογής «συνεργαζόμενες» εταιρείες, κάθονταν στα…καρφιά. Τι θα «έδειχνε» η έκθεση; Πόσα χρήματα «αγνοούνταν»;..
Πόσα ήταν τα χρέη του καθενός τραπεζίτη και «συνεργάτη»; Θα υπήρχε  οποιοδήποτε μέλλον για το   Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα;  Ποιος κινδύνευε;  Ποιος θα «πλήρωνε» το λογαριασμό; Και τι «ψάρια» θα έπιανε το δίχτυ;
Στις αρχές Ιανουαρίου, το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε την είδηση ότι « Γεύμα εργασίας παρέθεσε το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το μεσημέρι της Παρασκευής στο διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, στην πρώτη επίσημη συνάντηση μετά την επίδοση της διαγωνιστικής μελέτης της Blackrock για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στο επόμενο διάστημα, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί ξεχωριστά με τις διοικήσεις των μεγάλων οργανισμών ενώ στο τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά την επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού συστήματος.» 
Εξωδίκως, άρχισε η πρώτη πληροφόρηση. Και βασικότερο στοιχείο: Η  έκθεση ήταν καθι θα παρέμενε αυστηρώς απόρρητη. Για όλους; Ε, όχι και για όλους.
Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση του Ιανουαρίου, ο κ. Προβόπουλος παρουσίασε τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης του ελεγκτικού οίκου, από τα οποία θα εξαρτηθούν οι ζημιές που θα καταγράψουν οι τράπεζες στα αποτελέσματά τους λόγω των προβλέψεων. Οι πληροφορίες που …διέρρευσαν ήταν ότι «τα αποτελέσματα της έκθεσης της Blackrock χαρακτηρίζονται «διαχειρίσιμα»
 Τι συνέβη μετά ; Οι τραπεζίτες ενημερώθηκαν κατ ιδίαν, επίσημα όμως οι τράπεζες θα ενημερωνόντουσαν  στο τέλος του επόμενου μήνα δηλ το Μάρτιο. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αλλά αμέσως μετά ξεκίνησε το τραπεζικό ράλι στο χρηματιστήριο με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν κέρδη από 300 έως 500%.
 Ποιοι ήξεραν και  ποιοι  τα …‘κονόμησαν άραγε;
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου, ο Σύριζα, δια του ευρωβουλευτού Νίκου Χουντή  ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας για τις ελληνικές τράπεζες, Αλλά ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρέν, από τις Βρυξέλλες, αρνήθηκε  να δημοσιοποιήσει, τόσο το πόρισμα της BlackRock, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που πρόκειται να ξεπουλήσουν, και τον οποίο γνωρίζουν. 
Στην απάντηση του ο κ. Ρέν, εκτός του ότι αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011»,  επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών για να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Και πώς φτάσαμε να γνωρίζει ο Όλι Ρεν, η Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και  ένας Θεός ξέρει ποιος άλλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό από έρευνα ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ οργανισμού την πραγματική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και να μην το γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός;
Δεν ξέρω πολλά και φοβάμαι ότι είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε περισσότερα. Κι αυτό, γιατί τα πάντα  λέγεται ότι βρίσκονται στα χέρια του διεθνούς μηχανισμού της οικογένειας Ρότσιλντ η οποία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα χρησιμοποιήσει για το καλό της Ελλάδος και την ευημερία του Ελληνικού λαού.
Τι περιέχει η έκθεση που  παραμένει επτασφράγιστο μυστικό; Οι πιο καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι πρόκειται για ΟΛΑ  τα δάνεια που έχουν δοθεί  σε επιχειρήσεις σε ιδιώτες.  Τα «δάνεια» της διαπλοκής. Οι… μίζες , η διαδρομή τους και  τα πρόσωπα. Και φυσικά, τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία όλων των Ελλήνων που «ενδιαφέρουν» την υπόθεση και «ενδιαφέρονται» γι αυτήν.  Και το τελευταίο ερώτημα: Ποια είναι τέλος πάντων αυτή η Blackrock και ποιος την «έχωσε μέσα» στα άδυτα του Εθνικού μας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος; Αν βέβαια συνδυάσει κανείς το ότι οι Ρότσιλντ, εκτός από ουσιαστικοί ιδιοκτήτες της Blackrock, είναι και ουσιαστικοί ιδιοκτήτες της Τράπεζας της Ελλάδος, καταλαβαίνει  ποιος  άνοιξε την Κερκόπορτα, τι επιδιώκει και με ποιους  τρόπους σχεδιάζει να υλοποιήσει την τελευταία φάση της Εθνικής μας Υποδούλωσης.
Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές , μιλούσαν για  την κρίσιμη «συγκυρία»,  το Μάιο του 2002 όταν ανακοινώθηκε  η στρατηγική συμμαχία της  εταιρείας Rothschild Australia Asset Management με την Blackrock που έτσι  ανέλαβε τη διαχείριση των παγκοσμίων επενδύσεων της οικογενείας.  Συνδέονται όλα; Βεβαίως συνδέονται: 
Βάζω ονόματα σ΄ ένα «κουβά». Μην περιμένετε «μασημένη τροφή». Κάντε τη δική σας έρευνα.
Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs ,Morgan Stanley, State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, FMR (Fidelity), Paulson, T. Rowe, Capital World Investors, AXA, Bank of NY, Mellon, Northern Trust Corporation, Fairhome Capital Mgmt, Alcoa Inc.- Altria Group Inc. -American International Group Inc.- AT&T Inc.- Boeing Co.- Caterpillar Inc.- Coca-Cola Co.- DuPont & Co.- Exxon Mobil Corp.- General Electric Co.- General Motors Corporation- Hewlett-Packard Co.- Home Depot Inc.- Honeywell International Inc.- Intel Corp.- International Business Machines Corp- Johnson & Johnson-  McDonald's Corp.- Merck & Co. Inc.- Microsoft Corp.- 3M Co.- Pfizer Inc.- Procter & Gamble Co.- United Technologies Corp.- Verizon Communications Inc.- Wal-Mart Stores Inc.- Time Warner- Walt Disney- Viacom- Rupert Murdoch's News Corporation.,- CBS Corporation- NBC Universal.
Ε, μη γράψω κι άλλα. Τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται. Η 17η Ιουνίου πλησιάζει. Η τιμωρία; Και από ποιόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive