Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

SeeGreek = Υποψήφιος της ΝΔ στο νομό Ροδόπης.Το γερό χαρτί της Ν.Δ. στην μειονότητα ο γιατρός Μεχμέτ Εμίνογλου


Ο γιατρός Μεχμέτ Εμίνογλου μπήκε στον προεκλογικό αγώνα....
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΙΌΝ ΤΟΥ ΚΟΥ ΕΜΙΝΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΜΙΝΟΓΛΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΤΟΥ...ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο ΚΟΣ ΕΜΙΝΟΓΛΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΓΑΝΗΣ, ΓΙΑΨΕΥΔΗΣ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ... ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΟΠΩΣΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΜΕ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ.. ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ... ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣ ΕΜΙΝΟΓΛΟΥ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ :...
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Πάνε να... τουρκέψουν την κοινότητα Οργάνη Ροδόπης!
Ο πρόεδρός της Μεμέτ Εμίνογλου κυνηγάει αμείλικτα τον xριστιανό γραμματέα επειδή δεν παίζει τα παιγνίδια τους...
Ό,τι έγινε με τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου, πάει να γίνει και στην Οργάνη Ροδόπης, με τον γραμματέα της κοινότητας Δημήτρη Περαζίδη αυτήν τη φορά, που έγινε επίσης στόχος γιατί είναι Έλληνας και δεν παίζει στα παιχνίδια «τουρκοποίησης» της περιοχής... Και μπορεί η δασκάλα να γλίτωσε τον... διωγμό (από το σχολείο) εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση, άγνωστο είναι όμως τι θα γίνει με τον γραμματέα της κοινότητας, αφού ο εκεί περιφερειάρχης δεν φαίνεται «να μας τα λέει καλά...».
Ο Δ. Περαζίδης, ο μόνος υπάλληλος του ΟΤΑ στη Ροδόπη που μπήκε μέσω ΑΣΕΠ το 1998, διώκεται γιατί έκανε διάφορες καταγγελίες για ατασθαλίες κατά του προϊσταμένου του, τού προέδρου της κοινότητας Μεμέτ Εμίνογλου, γιατρού το επάγγελμα, και βέβαια υπέβαλε μήνυση και ένσταση μεροληψίας εναντίον του. Μάλλον όμως, όπως γράφουν στα ρεπορτάζ τους και οι τοπικές εφημερίδες «Χρόνος» και «Αντιφωνητής», τα αίτια της σύγκρουσης είναι πολύ... βαθύτερα. Και μάλλον ξεκινούν από τη φράση που φέρεται να είπε ο γραμματέας στον πρόεδρο της κοινότητας, ότι «η εποχή της Χούντας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέρασε ανεπιστρεπτί...».
Όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Οργάνης, και οι δύο μουσουλμάνοι, έχουν βρει σύμμαχο τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (για «άγνωστους» λόγους) και προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για να... απαλλάξουν από τα καθήκοντά του τον γραμματέα, μετά την παταγώδη αποτυχία τους να συγκεντρώσουν υπογραφές των κατοίκων σ' ένα κείμενο που είχαν ετοιμάσει, με το οποίο θα ζητούσαν οι κάτοικοι πλέον την απομάκρυνση του χριστιανού γραμματέα της κοινότητας (οι περισσότεροι κάτοικοι είναι πομακικής καταγωγής και δύσκολα εκβιάζονται από το τουρκικό προξενείο).
Όπως μαθαίνουμε, εάν καταφέρουν να διώξουν τον χριστιανό γραμματέα, θα το θεωρήσουν «θρίαμβο» της προσπάθειας για «τουρκοποίηση» της κοινότητας, κάτι που επιχειρούν να επιτύχουν σταδιακά από το 2003 που εκλέχτηκαν (προεκλογικά υπόσχονταν, όπως μας μεταφέρουν, να διώξουν όλους τους... χριστιανούς υπαλλήλους)! Πρόθεσή τους είναι να επιβάλουν τα τουρκικά ως γλώσσα ομιλίας στην κοινότητα (ο χριστιανός γραμματέας αναγκαστικά τους «επιβάλλει» να μιλάνε ελληνικά και να συνεννοούνται προφορικά και γραπτά στα ελληνικά) και να καταργήσουν κάθε εθνική εορτή, αφού δεν θα υπάρχει στη διοίκηση κανένας έλληνας χριστιανός, και γι' αυτόν τον λόγο δεν λειτουργούν το δημόσιο νηπιαγωγείο στην έδρα της κοινότητας, που έχει κατοίκους που θεωρούν εαυτούς τουρκικής και όχι πομακικής καταγωγής. Δηλαδή «έπεισαν» (με το καλό ή με το... άγριο) τους γονείς αυτούς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, με την αιτιολογία ότι δεν μιλάνε και τα τουρκικά κ.λπ. Τα νηπιαγωγεία όμως στους δύο άλλους οικισμούς της κοινότητας που οι κάτοικοί τους είναι πομακικής καταγωγής λειτουργούν κανονικά και φυσιολογικά...
Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Οργάνης, μαζί με τον φίλο τους περιφερειάρχη (προφανώς έχοντας περίεργες απόψεις για τα συγκεκριμένα θέματα), θέλουν να διώξουν τον χριστιανό γραμματέα, που όχι μόνο δεν συνεργάζεται μαζί τους στην «τουρκοποίηση» της κοινότητας, αλλά τους καταγγέλλει και τους... χαλάει τη σούπα!
Αυτά προς το παρόν, και θα παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση, γιατί δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ
Η αυτοδιάψευση του κοινοτάρχη και ο ακήρυχτος πόλεμος της κοινότητας Οργάνης…
03.09.2008
Διασταυρώνονται τα πυρά μεταξύ κοινοτάρχη και γραμματέα
Αίτημα για απομάκρυνση του γραμματέα της κοινότητας Οργάνης από κύκλους της υπηρεσίας, ενώ ένσταση μεροληψίας κατά του προϊσταμένου του, Εμίνογλου Μεμέτ, κατάθεσε ο γραμματέας της κοινότητας Οργάνης Δημήτριος Περετζίδης
Και ενώ είχαμε μείνει με την εντύπωση, μετά και από την καθυσηχαστική και καθόλα θετική επιστολή του προέδρου της κοινότητας Οργάνης, Εμίνογλου Μεμέτ, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος δίωξης του κοινοτικού γραμματέα, Δημήτρη Περετζίδη, μαθαίνουμε ότι η υπόθεση δίωξης του συγκεκριμένου υπαλλήλου προχωράει κανονικά στα αρμόδια προς δίωξη υπαλληλικά όργανα. Μάλιστα, δε, κατά την ανακριτική διαδικασία που ακολουθήθηκε διατυπώθηκε το «πρωτάκουστο» αίτημα από έναν κοινοτικό σύμβουλο, από έναν συγγενή του προέδρου και κυρίως από τον αντιπρόεδρο της κοινότητας Οργάνης Σαρ Χουσεΐν Ισμαήλ, της απομάκρυνσης του κ. Περετζίδη από την κοινότητα Οργάνης, χωρίς καμία επαρκή αιτιολογία…
Επικοινωνήσαμε για άλλη μια φορά με τον κ. Περετζίδη, ο οποίος, όμως, αυτή τη φορά ήταν απογοητευμένος, επανέλαβε πως είναι απολύτως έτοιμος να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τον εαυτό του και το συμφέρον του και ότι λυπάται ειλικρινά, γιατί θεωρεί ότι ορισμένες συγκυρίες και συμπτώσεις στην περίπτωσή του, του δίνουν την εντύπωση του εκβιασμού και της ψυχολογικής τρομοκρατίας προς το άτομό του μιλώντας και για προσωπικό πόλεμο! Εμείς, παρόλα αυτά και γνωρίζοντας ήδη και από το προηγούμενο ρεπορτάζ ορισμένα πράγματα, αποφασίσαμε να σταθούμε λίγο περισσότερο σ’ αυτή την πραγματικά ιδιότυπη περίπτωση και ιδιαίτερα σε δύο σημεία, καθώς είναι ολοφάνερο πλέον ότι υποβόσκει κάτι περισσότερο από αυτό που βγαίνει προς τα έξω, ως μια κόντρα μεταξύ ενός υπαλλήλου και του προϊσταμένου του.
Πρώτον, στην στάση και στην απάντηση του κ. προέδρου της Κοινότητας, ο οποίος στην επιστολή που απέστειλε προς την εφημερίδα μας «Χρόνος» 28/12/2007, μετά την ανακίνηση της υπόθεσης, ανέφερε ρητά τα εξής «ουδέποτε επιδίωξα την προσωπική και επαγγελματική εξουδετέρωση κανενός υπαλλήλου της κοινότητας, οι οποίοι μαζί με το έργο του κοινοτικού συμβουλίου επιτελούν τους σκοπούς για τους οποίους εκλεχθήκαμε ως αιρετοί άρχοντες».
Παρόλα αυτά, διαπιστώνουμε ότι ο κ. Περετζίδης βρίσκεται όντως αντιμέτωπος με το πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων ΟΤΑ και μάλιστα για οκτώ! κατηγορίες, εκ των οποίων έχει ήδη αθωωθεί για τις πέντε και καλείται να απολογηθεί για τις τρεις!
Η απόφαση, δε, του κοινοτικού συμβουλίου με την οποία παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο υπαλλήλων ο κ. Περετζίδης έχει ημερομηνία 31/10/2007, δύο μήνες, δηλαδή, πριν την επιστολή του κ. Εμίνογλου στην εφημερίδα μας! Η εφημερίδα μας αποφάσισε να δημοσιεύσει σ’ αυτό το τεύχος το προκατασκευασμένο κείμενο αναφοράς (το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε στην κατοχή της), που κάποιοι εντός της κοινότητας Οργάνης ετοιμάζονταν να μοιράσουν στους κατοίκους της ορεινής αυτής κοινότητας, προτρέποντάς τους να το υπογράψουν, προκειμένου να διασυρθεί η επαγγελματική ικανότητα του συγκεκριμένου υπαλλήλου. Όλα αυτά καθιστούν, κατά την άποψή μας, ύποπτη την όλη συμπεριφορά του κ. προέδρου της Κοινότητας Οργάνης, ωστόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί δικαιολογημένη, με βάση όσα έχουν γραφεί και στην εφημερίδα μας στο δημοσίευμα της 18-12-2007.
Περίεργη είναι η στάση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην όλη αυτή υπόθεση, καθώς διαφαίνεται ότι, ενώ η καταγγελία του κ. προέδρου κατά του κοινοτικού γραμματέα εξετάζεται κανονικά και προχωρεί σύμφωνα με όλε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι καταγγελίες, ωστόσο, του συγκεκριμένου γραμματέα κατά των παρατυπιών και των αυθαιρεσιών της άλλης πλευράς, έχουν μείνει στο ράφι, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένο τον συγκεκριμένο υπάλληλο στις όποιες αυθαιρεσίες και άλλες ενέργειες της προϊστάμενης αρχής.
Σε ερώτησή μας μάλιστα προς τον εν λόγο υπάλληλο αν οι προϊστάμενοί του στην περιφέρεια ή στο υπουργείο είναι ενήμεροι για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα Οργάνης και ποια στάση κρατούν, η απάντησή του ήταν αποστομωτική, καθώς μας απάντησε με τα λόγια του κ. αντιπροέδρου της κοινότητας, Σαρ Χουσεΐν Ισμαήλ, ο οποίος γύρισε και απάντησε σε ανάλογο ερώτημα που του τέθηκε από τον κ. Περετζίδη: «Και τι θα μου κάνει η Περιφέρεια και τι θα μου κάνει το υπουργείο! Όταν μάλιστα του αναφέρθηκε ότι όλες οι καταγγελίες θα αποσταλούν και στον εισαγγελέα η απάντησή του ήταν ακριβώς η ίδια «Και τι θα μου κάνει;»!
Και αυτό είναι το δεύτερο σημείο στο οποίο θα θέλαμε να σταθούμε. Αληθεύει, άραγε, ότι η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης δεν διανοείται καν να εξετάσει τις καταγγελίες του γραμματέα της κοινότητας Οργάνης καθώς, όπως προκύπτει από πληροφορίες που έχουμε, ορισμένες από αυτές, σε περίπτωση που εξεταστούν, θα δυναμιτίσουν τις «εύθραυστες» ισορροπίες της περιοχής μας; Υψηλόβαθμο στέλεχος δε της περιφέρειας όταν ο κ. Περετζίδης ζήτησε την απάντηση της ΠΑΜ-Θ στις καταγγελίες του τον ενημέρωσε ευθαρσώς ότι για τους «υπαλλήλους δεν ισχύουν οι προθεσμίες που ισχύουν για όλους τους πολίτες»! Άλλο δε πιο υψηλόβαθμο στέλεχος «προειδοποίησε» τον κ. Περετζίδη ότι θα τρέχει μια ζωή στα δικαστήρια! Το πιο αξιοπερίεργο από όλα είναι το γεγονός, όπως πιθανά να θυμούνται οι αναγνώστες μας, ότι ο κ. Εμίνογλου έχει ξαναελεγχθεί για παρατυπίες, ύστερα από καταγγελίες της αντιπολίτευσης και τότε η περιφέρεια εξέτασε τις καταγγελίες αυτές. Γιατί άραγε στην περίπτωση του γραμματέα της κοινότητας δεν κάνει το ίδιο; Τι άλλαξε αυτή τη φορά;
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα χειρότερα για τον συγκεκριμένο υπάλληλο αποφεύχθηκαν, κι αυτό χάρη κυρίως στην υποστήριξη και συμπαράσταση του απλού κόσμου, όλων των κατοίκων της κοινότητας Οργάνης, που κανείς δε δέχθηκε να υπογράψει το κείμενο καταγγελίας, όπως επιθυμούσαν γνωστοί κύκλοι, αλλά και να εκφράσουν την παραμικρή διαμαρτυρία εναντίον του, καθώς, προφανώς, δεν έχουν κανένα λόγο και κανένα παράπονο από το άτομο του.
Πραγματικά, λοιπόν, θα θέλαμε να μάθουμε και την άποψη της αρμόδιας αρχής επί του όλου θέματος, κυρίως, δε, αν σκοπεύει να εξετάσει τις καταγγελίες του κ. Περετζίδη. Και, ακόμη περισσότερο, πραγματικά θα θέλαμε να δούμε τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας να εφαρμόζονται και στη συγκεκριμένη περίπτωση της κοινότητας Οργάνης. Και όποιες ευθύνες προκύψουν, είτε για τη μία είτε για την άλλη πλευρά, να αποδοθούν αντικειμενικά και δίκαια, καθώς καμία πλευρά δεν ανοίγει τα χαρτιά της, ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς όλες τις καταγγελίες και όλες τις πτυχές αυτής της ιδιότυπης και ακριβώς για το λόγο αυτό, πραγματικά ενδιαφέρουσας υπόθεσης.
Σε διαφορετική περίπτωση, τόσο η στάση του κ. προέδρου της Κοινότητας Οργάνης, όσο και, κυρίως, της Π.Α.Μ.-Θ., θεωρούμε ότι θα δικαιώσει τους ισχυρισμούς του γραμματέα της κοινότητας για εκβιασμό και ψυχολογική τρομοκρατία. Ο κ. Περετζίδης, μάλιστα, τονίζει ότι τα ήθη, οι συμπεριφορές και γενικά η όλη κατάσταση στην κοινότητα Οργάνης θυμίζει άλλες εποχές, δεκαετίες ή και αιώνες πίσω, τις οποίες, κατά την άποψη του γραμματέα, «από ότι φαίνεται αναπολεί ο κ. πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης και πιθανά και κάποιοι άλλοι κύκλοι», καθώς μάλιστα στην επιστολή του προς την εφημερίδα μας, ο κ. Εμίνογλου εξαίρει το έργο του πατέρα του στην κοινότητα, τον οποίο προφανώς επιθυμεί να μιμηθεί.
Δεν είναι δυνατό, σε μια σύγχρονη και ευνομούμενη εποχή, στον εικοστό πρώτο αιώνα, ο μεν κ. πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης, ή ο οποιοσδήποτε αιρετός να απολαμβάνει της πλήρους ασυλίας των δικών του προϊσταμένων, ενώ την ίδια στιγμή «απλοί υπαλληλίσκοι» να μη βρίσκουν ευήκοα ώτα για τα προβλήματά τους και να είναι υποχρεωμένοι έστω και να περάσουν από αυτή την ταλαιπωρία. Μήπως, λοιπόν, το φρονιμότερο και σοφότερο για όλους θα ήταν η Περιφέρεια να αρχίσει να προστατεύει και τους απλούς πολίτες, οι οποίοι το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τους ελληνικούς νόμους και να προστατέψουν το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και κυρίως τα συμφέροντα των κατοίκων και των δημοτών;
Τελειώνοντας, να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά, ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος διακατέχεται τόσο από υψηλό μορφωτικό επίπεδο, όσο και ήθος, αλλά και όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα είναι και ίσως ο μοναδικός υπάλληλος ΟΤΑ στο νομό Ροδόπης, ο οποίος έχει διοριστεί στη θέση του μετά από τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998!
Παρόλα αυτά, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Περετζίδης, ο κ. πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης, προσπαθεί να απαξιώσει ακόμη και το έργο και την προσφορά του υπαλλήλου του στην κοινότητα Οργάνης, προσπαθώντας να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην απομάκρυνσή του από την κοινότητα, αλλά και να υποσκάψει τη μελλοντική του καριέρα, βαθμολογώντας τον με πολύ χαμηλούς βαθμούς στις εκθέσεις αξιολόγησής του, γεγονός για το οποίο ο κ. Περετζίδης κατάθεσε ένσταση μεροληψίας στα αρμόδια διοικητικά όργανα.
Και ο κ. Περετζίδης κατάληξε τονίζοντας πως: «αν κάποιοι κύκλοι, εντός και εκτός της κοινότητας Οργάνης, έχουν την εντύπωση ότι εν έτη 2008 υπάλληλος όπως αυτός θα παραιτηθεί των εργασιακών και κυρίως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, προκειμένου να μην «διαταραχθούν ευαίσθητες ισορροπίες της περιοχής» πλανώνται πλάνην οκτρά…».
Αν πραγματικά ο κ. Εμίνογλου θέλει τη συμβολή του τοπικού Τύπου, όπως ζητά στην επιστολή του στις 28-12-2007, να είναι σίγουρος ότι θα την έχει, αρκεί φυσικά να μην αποφεύγει την αλήθεια και να είναι ειλικρινής στις απαντήσεις του σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα τα σχετικά με την κοινότητά του. Θέλουμε να ελπίζουμε πως και αυτό το τελευταίο εμπόδιο θα ξεπεραστεί με επιτυχία από την πλευρά του γραμματέα της κοινότητας Οργάνης, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα υπόμεινε μόνος με αξιοπρέπεια και απίστευτη θέληση την όλη ταλαιπωρία, εφοδιασμένος μόνο με την πλούσια γνώση της νομολογίας που διαθέτει και του τρόπου που χρειάζεται να κινηθεί και όλα θα λάβουν αίσιο τέλος. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να δημοσιεύσουμε την όποια κατάληξη της υπόθεσής μου, λαμβάνοντας υπόψη και την υπόσχεση του κ. Περετζίδη προς την εφημερίδα μας να μιλήσει για το θέμα του σε άλλη χρονική στιγμή και αφού τελειώσουν τα σχετικά με την υπόθεσή του.

ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ :
Υπάλληλος της κοινότητας Οργάνης με το σήμα των Γκρίζων Λύκων! Τεράστιο ζήτημα για τον πρόεδρο κ. Μεμέτ Εμίνογλου



Για εμάς τους Πομάκους κατοίκους της περιοχής Οργάνης, είναι γνωστό ότι το χωριό Άνω Βυρσίνη «παράγει» Ιμάμηδες, η Μυρτίσκη πατάτες, η Κύμη «πολύτεκνους» και ο Κάρδαμος όμορφα κορίτσια! Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, ανακαλύψαμε ότι η Οργάνη και η Δρανιά είναι χωριά που «παράγουν» και Γκρίζους Λύκους…
Μετά τον «καμαρωτό νεαρό» από την Οργάνη, του οποίου η φωτογραφία στο facebook έγινε θέμα στην εφημερίδα «ΖΑΓΑΛΙΣΑ» (Φεβρ. 2010), και νέο φυντάνι μας προέκυψε από το χωριό Δρανιά αυτή τη φορά.
Ο δημιουργόςΟ υπάλληλος της Κοινότητας Οργάνης... σελίδας στο facebook που είναι αφιερωμένη στο χωριό του, τη Δρανιά, φωτογραφίζεται σχηματίζοντας το σήμα κατατεθέν της τουρκικής φασιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων. Μάλιστα, ο εικονιζόμενος νεαρός προσλήφθηκε πρόσφατα στην Κοινότητα Οργάνης ως υπάλληλος στο πρόγραμμα Μερικής Απασχόλησης (αναμένει την τοποθέτησή του)! Δεν γνωρίζουν ο κος Πρόεδρος και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι την δράση του νεαρού; Το να είσαι Γκρίζος Λύκος είναι μήπως κριτήριο για να προσληφθείς στην κοινότητα Οργάνης; Ο πρόεδρος της κοινότητας γιατρός κ. Μεμέτ Εμίνογλου πώς σκέφτεται να αντιδράσει;

Δεν μπορώ να μην εκφράσω την παρακάτω εύλογη απορία: Όταν, πριν δεκαπέντε χρόνια, πολλοί κάτοικοι της Κοινότητάς μας αποφάσισαν να βγουν δημόσια και να αυτοπροσδιοριστούν ως ΠΟΜΑΚΟΙ, η Τουρκία με τους χωριατοπρακτορίσκους της, την …Συμβουλευτική Επιτροπή και με την έμμεση αλλά ουσιαστική βοήθεια νομαρχών και λοιπών χριστιανών …παραγόντων του νομού Ροδόπης, έπεσαν με λύσσα πάνω τους να τους διαλύσουν, και, δυστυχώς, τα κατάφεραν. Τώρα που φτάσαμε στο σημείο η Άγκυρα να δημιουργεί φυτώριο παραγωγής Γκρίζων Λύκων μέσα σε μια αμιγώς ΠΟΜΑΚΙΚΗ Κοινότητα της Ελληνικής Θράκης, σκοπεύει κάποιος να κάνει κάτι;

Θα αντιδράσει η Περιφερειάρχης κα Θ. Κόκλα ή θα κάνει την Κινέζα; Οι χριστιανοί βουλευτές του νομού θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στην συνταγματική τους αποστολή, θα αντιδράσουν ή για πολλοστή φορά «μούγκα στη στρούγκα;» Ο εισαγγελέας έχει κάποιο λόγο; Εμείς πάντως δεν θα ξεχάσουμε το θέμα.


ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΗ

Τι λέει ο πρόεδρος γιατρός Μ. Εμίνογλου;



Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιείται για την προώθηση της τουρκικής προπαγάνδας στην ελληνική Θράκη. Όμως, παρόλα αυτά, ήταν μεγάλη έκπληξη όταν διαπιστώσαμε ότι στο γνωστό Facebook, η ιστοσελίδα της Πομακικής περιοχής μας, της Οργάνης (Ν. Ροδόπης), αποτελεί άντρο των γκρίζων λύκων της γιαγιάς πατρίδας Τουρκίας. Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, ένας νεαρός μαθητής ποζάρει καμαρωτός μπροστά στην εκκλησία που βρίσκεται στην Οργάνη, σχηματίζοντας με τα δάχτυλά του το σήμα των γκρίζων λύκων, της οργάνωσης που ευθύνεται για χιλιάδες δολοφονίες πολιτών μέσα και έξω από τηνΤουρκία.
Αυτό είναι το μήνυμα που οι κατασκευαστές της ιστοσελίδας θέλουν να μεταδώσουν στους Πομάκους της Ροδόπης; Ότι είναι γκρίζοι λύκοι και μισούν τόσο πολύ την πατρίδα τους, την Ελλάδα; Μήπως αυτοί που κρύβονται πίσω από τη φωτογραφία του απερίσκεπτου νεαρού, είναι οι ίδιοι που εξαφάνισαν νύχτα την Ελληνική σημαία εδώ και δύο μήνες περίπου από την εκκλησία, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τους τοπικούς άρχοντες; Ποιος είναι ο «κύριος» που ανάρτησε αυτή την φωτογραφία της ντροπής σε ιστοσελίδα της Οργάνης, για να του δώσουμε τα «συγχαρητήρια» που του αξίζουν;

Χάθηκαν οι απίστευτες φυσικές ομορφιές; Μόνο μίσος υπάρχει στην Οργάνη; Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη για την προσβολή που ορισμένοι εκτουρκισμένοι γενίτσαροι Πομάκοι, επιδεικνύουν απέναντι στην πατρίδαμας και τη θρησκεία των χριστιανών συμπολιτών μας, και σας διαβεβαιώνουμε πως ο απλός κόσμος δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους ενέργειες. Και είναι πραγματικοί γενίτσαροι αυτοί που σιχαίνονται την πομακική καταγωγή τους και υιοθετούν φασιστικές ιδεολογίες, παρασέρνοντας νεαρούς Πομάκους.

Άραγε ο πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης, γιατρός του νοσοκομείου Κομοτηνής κος Εμίνογλου Μεχμέτ, και οι κοινοτικοί σύμβουλοι, τι έχουν να πουν γι’ αυτή την μεγάλη προσβολή; Γνωρίζουν τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των χριστιανών συμπολιτών μας; Στην Οργάνη όσοι κάτοικοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο γνωρίζουν καλά το θέμα. Η κοινότητα δεν το γνωρίζει; Είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη. Σε διαφορετική περίπτωση σημαίνει ότι και οι ίδιοι υποστηρίζουν την προπαγάνδα των φασιστών.

Αγανακτισμένος Πομάκος της Οργάνης


ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ :
Χωριό Οργάνη: Η Σημαία Φάντασμα!



Η Κοινότητα Οργάνης ν. Ροδόπης έτυχε να το ζήσει κι αυτό…. Η Ελληνική σημαία αλλά και ο ιστός της, αφαιρέθηκαν από την είσοδο του κοινοτικού καταστήματος… εδώ και βδομάδες.

Η ΖΑΓΑΛΙΣΑ ερωτά: Ούτε ο κοινοτάρχης κ. Εμίνογλου Μεμέτ, γιατρός ΩΡΛ στο Γ.Ν.Ν. Κομοτηνής, ούτε ο αντιπρόεδρος, κ. Σαρ Χουσεΐν Ισμαήλ, ο οποίος είναι και μόνιμος κάτοικος του οικισμού Οργάνης, δεν πρόσεξαν αυτήν την «απουσία»; Να θεωρήσουμε, μήπως, ότι η αφαίρεση της σημαίας και του σιδερένιου ιστού, έγινε εσκεμμένα; Θυμίζουμε ότι, πρώτον, στην κοινότητα Οργάνης προσελήφθη και εργάζεται οπαδός της φασιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων (ΖΑΓΑΛΙΣΑ φ. 40, Απρίλιος 2010) και, δεύτερον, το περιστατικό της εξαφάνισης της Ελληνικής σημαίας από το εκκλησάκι στην είσοδο του οικισμού της Οργάνης, το 2009 (αμέσως μετά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940), μπροστά στο οποίο είχε φωτογραφηθεί δεύτερος οπαδός των Γκρίζων Λύκων! (ΖΑΓΑΛΙΣΑ φ. 38, Φεβρουάριος 2010)







Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική σημαία εξαφανίζεται από την Κοινότητα Οργάνης κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του κ. Εμίνογλου. Για δύο σχεδόν χρόνια, από το 2007 έως το 2009, δεν υπήρχε σημαία μπροστά στο Κοινοτικό Κατάστημα. Στη συνέχεια, η Ελληνική σημαία επανεμφανίστηκε ως δια μαγείας, προς το τέλος του 2009, για να εξαφανιστεί εκ νέου εδώ και μερικές εβδομάδες, μαζί με τον ιστό της! (στη φωτό διακρίνεται το στήριγμα του ιστού της σημαίας)



Γνωρίζοντας τις αντιλήψεις ορισμένων εκ των «ενοίκων» της Κοινότητας Οργάνης, δεν περιμένουμε καμία εξήγηση. Θα θυμίσουμε μόνο στον γιατρό Μ. Εμίνογλου ότι, μπορεί μεν να βρίσκεται στο Κοινοτικό κατάστημα λίγες φορές την εβδομάδα, εργάζεται, ωστόσο, ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος σε Ελληνική υπηρεσία και πληρώνεται από το Ελληνικό κράτος. Αυτό και μόνο ίσως θα αρκούσε για να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στο εθνικό σύμβολο!


ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΕΤΑΡΤΟΝ :
Περηφάνια για τα Πομακόπουλα της Οργάνης! Απογοήτευση για τον πρόεδρο κ. Μεχμέτ Εμίνογλου… Πάλι, υποβάθμισε τον εορτασμό!



Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, αν και ο πιο σύντομος των τελευταίων ετών, γέμισε με χαρά τους Πομάκους της Οργάνης. Αψηφώντας το κρύο και το ψιλόβροχο, τα μικρά παιδιά των δημοτικών σχολείων της κοινότητας από την Κύμη, τον Κάρδαμο, τη Δρανιά, τη Μυρτίσκη, την Οργάνη, αλλά και το γυμνάσιο της Οργάνης, έδωσαν το παρόν στον εορτασμό. Δυστυχώς, λόγω των συνθηκών, η παρέλαση ματαιώθηκε.
Τα Πομακόπουλα, ανέμεναν με μεγάλη υπομονή και αντοχή, προφυλαγμένα κάτω από το υπόστεγο δίπλα στο κεντρικό ηρώο της κοινότητας, κρατώντας την Ελληνική σημαία. Η λύπη για την ματαίωση της παρέλασης ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Η απογοήτευσή τους, μεγάλωσε καθώς ανέμεναν με αγωνία τη δεξίωση της Κοινότητας, όπου τα τρία τελευταία χρόνια γεύονταν διάφορα κεράσματα και αναψυκτικά, αλλά φέτος βρέθηκαν μπροστά σε άδεια σχεδόν τραπέζια, πάνω στα οποία βρισκόταν ελάχιστοι ξηροί καρποί και χυμοί.

Η εύκολη εξήγηση και το εύκολο πρόσχημα είναι η οικονομική κρίση. Όμως, αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν να μη βρίσκει χρήματα για λίγα κεράσματα ο πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης κ. Μεχμέτ Εμίνογλου και να βρίσκει πολύ περισσότερα χρήματα για το εκτουρκισμένο πλέον πανηγύρι του Ακρίτα (Αλάνατ); (βλ.Ζαγάλισα φ.44)

Δεν ξέρουμε πως αισθάνθηκε ο κ. Μ. Εμίνογλου, ο ευαίσθητος γιατρός (ΩΡΛ) του νοσοκομείου Κομοτηνής, βλέποντας τα μικρά παιδιά να εισβάλουν, στην κυριολεξία, στο κοινοτικό κατάστημα περιμένοντας ένα τυροπιτάκι, ένα σπανακοπιτάκι, κάτι φαγώσιμο, και να φεύγουν γεμάτα απογοήτευση με ένα καριοκάκι στο χέρι. Να θυμίσουμε ότι φέτος, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, τα έξοδα των εδεσμάτων που κεράστηκαν στα παιδιά δεν πληρώθηκαν από την κοινότητα Οργάνης, αλλά από άλλους… (βλ. Ζαγάλισα φ.40)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive